Ritual de Samhain

Aquest ritual ha estat de molt el millor que he tingut el plaer de ‘dirigir’. Hem sento molt afortunada d’haver pogut celebrar Samhain en un paratge tan especial, amb uns participants tan entregats i amb uns companys tan fantàstics com la Roser i l’Antoni. Us faig cinc cèntims de la meva experiència:

Havia plogut gran part del dia i la nit anterior, en l’últim moment tenia els meus moments de dubte pensant que potser no seria possible però d’alguna manera també hi confiava, d’alguna manera tenia aquella sensació que em deia que tot aniria bé. Agafant-me a això vaig poder no donar-hi masses voltes, fins hi tot quan se’ns va començar a fer tard i encara no arribàvem (aquell dia hi havia vaga de transports i tots vam tenir una pega o altre).  Per fi, erem allà i, en contra de les nostres previsions ja era ben fosc i faltaven menys d’un parell d’horetes per l’hora que havíem quedat però l’espai estava tranquil i en silenci, i les preparacions van resultar molt més ràpides del que havíem imaginat. Tot encaixava.  I ja era hora d’anar a buscar els convidats, el nostre guardià s’hi va quedar custodiant l’espai que ja havíem purificat. Ens va costar una mica trobar-nos amb la gent però al final hi erem tots.  En un moment donat, l’Antoni va sortir i jo em vaig quedar vetllant el lloc i va ser un moment, fins hi tot abans del ritual, de temps fora del temps, de silenci i pau. Ja estàvem a punt i baixant pel caminet em va tornar a impactar fins a quin punt tenies la sensació d’entrar a l’úter o potser al ‘calder’. Des del meu punt de vista tot va fluir molt bé, amb reverència però també amb el punt de familiaritat just. Era com si cadascú hagués afrontat una de les seves pors i ara gaudíem de la confiança d’haver travessat aquesta porta. Cadascú va honorar al seus morts estimats, va entregar-se a fer la seva pròpia pregària. Totes diferents però totes igual de sentides i autèntiques i, amb cada oració dels meus germans jo em sentia com si fossim campanes que perceben i vibren a l’unisson.  Després, vam teixir una teranyina entre nosaltres, imperfecte com la vida mateixa però fantàstica; celebrant la connexió que hi ha entre tots els éssers vius, però connectant-la amb aquella on havíem penjat els noms i les fotografies dels nostres morts, sentint que no n’estem separats sinó que en som part. Va ser en aquest punt quan més vaig sentir que havíem connectat amb la ‘magia’ (de l’estació, de la Deessa fosca o qui sap) perquè tot fluïa i al mateix temps estava ple d’aquestes ‘inspiracions’ que marquen la diferencia entre una cerimònia bonica i una d’extraordinària  Després tots junts vam llançar al calderó les energies que ja no necessitàvem  per alliberar-nos-en i transformar-les en sanació per nosaltres i pel mon. Finalment vam fer una petita dansa en espiral i vam alliberar l’energia i vam finalitzar el ritual, per acabar, amb molt bona companyia i molt bon menjar, vam recuperar les forces i una mica de temperatura.  Feia molt fred però la veritat és que fins que no vam obrir el cercle quasi no me’n vaig adonar, a mesura que avançava la cerimònia  només sentia diferents ‘temperatures’ d’energia a les mans.

Moltes gràcies a tots! Moltes gràcies Gran Mare Fosca per el privilegi d’haver pogut celebrar-ho!

——————————————————————————————–

Deixo la programació perquè en quedi constància:

Ritual Samhain 2012 Barcelona, ceremonia en honor als ancestres

Us convidem a celebrar Samhain

Cerimònia en honor als ancestres

31 d’Octubre a prop de Barcelona

Programa

  • 7:30 – 7:45 Trobada a la parada de FGC  (fàcilmente accessible i ben comunicat)
  • 8:00 Inici de la cerimònia en honor als morts i als ancestres.
  • Aprox. 9:30 Final de la cerimònia i pica-pica.

Si us plau, per participar no oblideu portar:

  • Imatges, símbols o papers amb els noms dels vostres ancestres per col·locar a l’altar.
  • Llista dels ancestres o esperits als que voleu honorar per dedicar-los una pregària durant la cerimònia. Creacions artístiques benvingudes.
  • Quelcom de menjar i beguda per compartir després de la cerimònia.
  • Us agrairem que porteu roba o accessoris de color negre o taronja, si us és possible. Roba ritual benvinguda.
Imprescindible confirmar assistència perquè us indiquem el lloc exacte a  reclaimingtribucat@gmail.com. Per qualsevol dubte no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres. No es permetrà l’accés una vegada hagi començat la cerimònia. Gràcies per la vostra comprensió.
Activitat gratuïta. Les donacions per cobrir despeses de materials són benvingudes.

One response to “Ritual de Samhain

  1. Pingback: Selección de enlaces de Samhain – As. Cult. Templo de la Diosa·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s