Goddess Conference (Conferencia de la Deessa) i Glastonbury part II

Glastonbury Abbey tree sizeEl divendres 27 vam passar el dia a l’Abadia. És un lloc preciós amb uns arbres enormes i ancians que transmeten molta pau. M’agrada especialment el pou sota les restes la capella de Santa Maria. Però en general trobo que és un lloc molt especial pels jardins en sí i els arbres ancians i gegants que porten tan de temps donant la benvinguda a un lloc tan sagrat. També visitem sempre l’omphalos (pedra en forma d’ou) que avui estava al costa d’una exposició d’aus rapinyaires.

Glastonbury Goddess Conference altar and settingEl dissabte 28 i el diumenge 29 vam assistir al Mystic Fayre, una espècie de mercadillo místic que es fa a les Assembly rooms on, a més, per un preu molt econòmic podies assistir a diferents conferencies i tallers. Hem fet pràctiques de pèndul (i jo en vaig trobar un amagat a l’habitació i me’l van donar de regal), un parell de xerrades de mèdiums (que com que érem molt pocs també van tenir la seva gràcia), un taller de contacte amb la natura on una noia amb veu preciosa ens va guiar en una meditació, un altre de ‘canvi de forma’ on a través de la meditació adquiries parts i propietats d’un animal. La majoria d’activitats van ser interessants. Sobretot em va fer gràcia la xerrada de Ross Hemsworth, l’autor de The Dead Are Talking (Els morts parlen) que a fet varis shows sobre investigació paranormal.

I a la nit del diumenge vaig assistir a una Moonlodge (cercle de dones) dirigit per Katinka Soetens que va ser preciós i a més em va permetre conèixer moltes altres assistents a la Conferencia i va ser com si la celebració ja hagués començat. L’endemà ens vam recuperar d’aquest cap de setmana.

Glastonbury Goddess Conference presentation with mayor and priestessEl dimarts 31 al matí vam anar al mercat i a la tarda ens vam registrar per la Conferencia, gaudint ja dels fantàstics altars i tota la decoració, bavejant amb les preciositats del mercadillo de la Confe i a la nit vam assistir a un concert de la Julie Felix, experiència que sense cap dubte recomano perquè més que escoltar música, és una festa en sí mateix!


Glastonbury Goddess Conference - Julie Felix concert
El dimecres 1 d’Agost va començar la conferencia. Podeu descarregar-vos el programa  (o veure’l a la web) . Em va agradar molt la presentació de la Katinka, on es vam veure un tros de ‘Birth as we know it’ (el naixement tal i com el coneixem) que és un vídeo que us recomano adquirir si us interessen els parts naturals i respectats perquè era francament preciós. Després vam sentir música i vam intentar (eren força difícils) aprendre les cançons per la cerimònia de la nit. A la tarda vam fer el nostre cinturó de la fertilitat en petits grups (segons la direcció de la que venim) i vam barrejar els grans de cereals que havíem portat.

La cerimònia d’obertura va ser molt dramàtica, amb música rítmica que et feia vibra el cos, tot ple de fum i al centre, tancades rera reixes les Deesses assegudes i tancades, rodejades per guàrdies, homes de negocis i altres figures d’autoritat i sistema emmascarades. Va ser una cerimònia preciosa, ofrenant-los el gra, traient les reixes i alliberant els emmascarats.

Glastonbury Goddess Conference - Waiting for entry to the first ceremonyEl dijous 2 d’Agost hi van haver més xerrades al matí i a la tarda podies escollir el taller, jo vaig tenir el plaer d’assistir a un altre cercle de dones sobre el part també facilitat per la Katinka que em va tocar el cor. Al vespre, i dirigit per la Katie, vam veure uns monòlegs titulats Mother Matters (qüestions de mare) on algunes sacerdotesses i altres participants sortien a explicar les seves vivències, la majoria força esfereïdores i xocants.

El divendres 3 d’Agost cansats ens vam quedar una mica més al llit al matí. A la tarda la cerimònia del cor del misteris era una meditació/ dansa (del ventre) guiada per connectar i alliberar les nostres ferides de mare (com a mares nosaltres de totes les nostres creacions). Tot i que va ser bonica, per mi, va ser menys intensa que altres anys: això sí, em vaig sentir com la mare terra i responia més al dolor dels altres que al propi. A la nit la cerimònia de retornar a l’úter del somni de la mare estàvem tots asseguts/estirats i ens anàvem aixecant per parlar amb alguna de les sacerdotesses que ‘encarnaven’ (embodiment) a la Deessa. Per mi la veritat és que, al principi, allà tots apilotonats va ser molt agobiant, no em sentia gens connectada i només tenia ganes de marxar però després va ser, com sempre, una experiència extraordinària i preciosa.

Glastonbury Goddess Conference - Kathy Jones as ChocomamaEl dissabte 4 em va encantar la conferencia d’Ava sobre l’arquetíp de la reina. De fet ens va agradar tan que vam (la Jana, l’Antoni i jo) canviar de taller i aquí podeu trobar-ne un article més detallat. També ens vam fer un fart de riure amb la Chocomama, una fusió de la Kathy Jones de la Pachamama i la xocolata en que va llegir la Carga de la Deessa (o encargo o Charge of the Goddess) però parlant de la xocolata, ploravem de tan riure! I a la nit el fantàstic ball de gala, si us voleu fer una idea del ambient mireu-vos la fantàstica pàgina de Matthew Holbrook (A ‘Event Photos’, 2012 i Goddess Conference).

I el diumenge vam gaudir d’una fantàstica processió fins al Chalice Hill ven passada per aigua, a dalt vam fer una cerimònia d’agraïment al voltant d’un foc que estoicament va aguantar l’aiguat. La sacerdotessa de l’aigua estava motivada i amb la seva invocació de poc no se’ns posa a diluviar! Va ser emotiu i preciós, vam acabar compartint fruits aprofitant un momentet que la pluja va parar i a la tarda ja només hi van haver els agraïments i l’intercanvi de regals.

Glastonbury Goddess Conference 2012 processionGlastonbury Goddess Conference 2012 processionGlastonbury Goddess Conference 2012 - ceremony processionGlastonbury Goddess Conference 2012 - ceremony procession

A partir d’aquí la gent ja va anar marxant cap a casa, molts després de la cerimònia de Lammas del dilluns 6. Nosaltres ens vam quedar a Glastonbury i vam estar recuperant-nos de l’experiència, anant al temple a pregar i a somiar (aquest any tothom semblava tenir ganes d’estar-hi estirat), acabant les compres, passejant pels jardins del Chalice Well (especialment bonic el dia dels nens), tornant a visitar el Torn, el Wearyall Hill i fent mils de fotografies als esquirols. Vam tenir una gran estada a Pilgrims, ens vam sentir com a casa i no tenim paraules per dir-vos com d’agraïts ens sentim d’haver conegut tanta gent extraordinària!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s